Projektjeink

Az egyesület 2015-ben megvalósult nagyobb projektjei:
KKK-Kerekeken Könnyebben Közlekedsz Fontos volt számunkra, hogy az egyesületünk sérült tagjai a Tisztaformák Alapítvány által kiírt pályázat elnyerésének segítségével, a Dunánk új szakaszát ismerhették meg és Mohácstól Bajáig kerékpár túrázhattunk.

Támogatásban részesültünk Pécs Megyei Jogú Város Kulturális Bizottságától, mely lehetőséget nyújtott a sérült fiatalok illetve nyári napközis gyermekek, fiatalok számára közös napok programok szervezésére az egyesület által fenntartott KRESZ- Parkunkban.

Tagjaink közül négyen hand biken triatlonoznak és ez két versenyen való részvételt hoz magával, Gyulán Az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú egyesület által kiírt fél Maratonon. A másik ilyen rendezvényen való részvétel a Nagyatádi extrém illetve Ironman verseny, megmérettetés. Továbbá megrendezésre került a szokásos Balaton kerülés túránk is.

Az egyesület 2014-ben megvalósult nagyobb projektjei:
Visegrad Fund támogatásával megvalósítottuk, majd lezártuk “Mozogj és Művészkedj – korlátok nélkül” projektünket. Ennek keretein belül 2014 tavaszán Pécsett rendeztünk 4 napos előadásokkal tarkított, nagyszabású művészeti és sporttábort, számos külföldi és magyar-, fogyatékkal élő és ép résztvevőkkel. Nyár eleji zárókonferenciánkat pedig cseh partnerünknél, Liberecben tartottuk, ahol az elkészült alkotásokból egy kiállítást is szerveztünk.

Nyár elején ismét letekertünk egy szakaszt a Donauradwegen speciális biciklikkel, kézzel hajtott kerékpárokkal.

A Tiszta Formák Alapítvány támogatásával, egy 10fős csapattal ismét 3napos kerékpártúrára indulhattunk. A túra ezúttal is nagyon jó hangulatban telt, a fárasztó tekerések után jól esett az akadálymentesített szállásokon beszélgetni, megpihenni.

A pécsi LÉPJ! pályázat segítségével az egyesület által üzemeltetett KRESZ-Park közlekedési tábláit cseréltük le, felfestéseit javítottuk ki.

Az egyesület 2013-ban megvalósult nagyobb projektjei:
A Tiszta Formák Alapítvány támogatásával biciklitúrát szerveztünk melyen megünnepeltük az Egyesület 5. születésnapját. A kis csapattal júniusban Pécsről Mohácsra kerekeztünk és ott töltöttünk egy jó hangulatú hétvégét.

A város által hirdetett LÉPJ! pályázaton nyert pénzből idén ősszel KRESZ oktatással egybekötött kerékpár-szerviz tanfolyamot tartottunk 4 alkalommal. A rendezvényeken kiemelt hangsúlyt fektettünk arra, hogy ép és fogyatékkal élők együtt tanuljunk/”dolgozzunk”.

Sikerült elnyernünk a Visegrad Fund támogatását „Mozogj és Művészkedj!-korlátok nélkül” c. pályázatunkkal, melyben szlovák, cseh és magyar partnerekkel valósítunk meg mozgásaktív sport- és művészeti (kézműves, zenei) programokat fogyatékkal élők és épek együtt. 2013 őszén 31 résztvevővel Pozsonyban zajlott az első találkozónk.

Az egyesület 2012-ben megvalósult nagyobb projektjei:
Júliusban 6napos biciklitúrát szerveztünk; a Donauradwegen Passautól egészen Hainburgig tekertünk. A túrán összesen 9-en vettünk részt: 1fő a kísérőautó sofőrje volt,4 fő fogyatékkal élő, akik handy-vel illetve fekvő kerékpárokkal tekertek és 4fő kísérő.
Nyár végén egy 3napos biciklitúrára indultunk: Pécs-Kopácsi rét távon.
Ősszel a Pécs városa által mehirdetett Lépj! pályázat segítségével az egyesület által üzemeltetett KRESZ-Park fogadóterét varázsoltuk szebbé: új kerítés, kapu felhúzásával, a gazos részek kitisztításával. Ezen kívül a nyert pénzből rámpát építtettünk a női mosdó elé, hogy azt kerekesszékkel is könnyedén meg lehessen közelíteni, illetve 5 kerékpár karbantartását is fedezni tudtuk.

Az egyesület 2011-ben megvalósult nagyobb projektjei:
Harkányi Konferencia és Sporttábor: Tavasszal került megrendezésre az előadásokkal tarkított sportaktív táborunk, magyar, erdélyi, horvát, cseh és szlovák résztvevőkkel, akik között mozgás-, hallássérült és egyéb fogyatékkal élő emberek voltak. Kerékpározás, úszás, lovaglás, íjászat adta a sportprogram gerincét.
Orfűi sporttáborunkat nyár elején, júniusban szerveztük a Tiszta Formák pályázat keretein belül. A Pécsett ápolt/gondozott, fogyatékkal élő résztvevők a hosszú hétvégén kikapcsolódhattak, aktívan pihenhettek.
A Visegrad Fund keretein belül az “Akadálymentes turizmus a Visegrádi országokban” projektet valósította meg az egyesület. Nemzetközi csapatunk Prágában és Pozsonyban gyűjtött tapasztalatot s dokumentálta azt, hogy mennyire akadálymentesítettek e városok turisztikai látványosságai, múzeumai.
Júliusban Budapest-Bécs útvonalon szerveztünk kerékpártúrát; 4fő fogyatékkal élő résztvevővel, speciális biciklikkel, fekvőkkel, tandemmel tettük meg az utat.

Az egyesület 2010-ben megvalósult nagyobb projektjei:
KKK – Keréken Könnyebben Közlekedsz! 2010. május-október. Oktató és sport-, mozgásaktív programsorozat megváltozott munkaképességű emberek és ép iskolások közlekedésbe integrálásáért. Oktatás, mozgás, oktatóanyagok.
Mozgássérült Sporttalálkozó, Harkány, 2010. július 7-11. Konferencia; sport: kerékpár, lovaglás, hőlégballon, úszás, íjászat, trail-O; információ-átadás: gyártók, szervizek.
Kisrendezvények: TéliBAM 2010.; KRESZ Park szezonnyitó 2010. március 6-7.; Civil Majális 2010. május 1.; Kidical Mass Pécs 2010. május 8., szept. 11. és okt. 17.; Csendes Nap, pécsi Református Gimnázium; Gyermeknap, 2010. május 28-30.;

Az egyesület 2009-ben megvalósult programjai:
Mozogj és Művészkedj! 2009. EKF-támogatású nap fogyatékkal élők művészet-terápiás és mozgásaktív időtöltésére a pécsi Mecsextrém Parkban (május 9.), majd az elkészült alkotások kiállítása a pécsi Postapalotában (május 25-30., kb. 25 ezer látogatóval).
Mozgássérült sporttábor: „Sporttal a társadalmi integrációért”, Harkány, 2009. aug. 23-26. A nyitónapon konferencia, majd sportaktivitások: speciális kerékpárok, lovaglás, íjászat.
Konferencia a fogyatékkal élők társadalmi beilleszkedéséről (a Magyar ILCO Szö-vetséggel társrendezőként szervezve), Gyula, 2009. okt. 9-10.